Portali
Posto temė tė re Pėrgjigju temės Faqja 1 e 2
Shko tek faqja 1, 2  Tjetėr
A eshte racizem ndjenja e theksuar kombetare ? 
Autori Mesazh

Pėrgjigju me kuotė Shkarko Mesazhin
Mesazh A eshte racizem ndjenja e theksuar kombetare ? 

Duke gjykuar formen dhe gjykimin e ndjenjes kombetare qe shfaqin shqipetaret sot, te vjen ne mendje shprehja e vjeter e 1938 "Gjermania mbi te gjitha" promotorja e nje lufte te tere kunder racave ne emer te kristianizmit dhe nje race te "paster". Te gjithe shqiptataret sot shprehen me nje terbim te pa pare per ndjenje kombetare, per unin kombetar, per racen shqipetare!
Raca superiore !!! (?????)!!!!!! Ne !!!!!!!!?????!!!!
Edhe ne syte e ne veshtrimin e Niηes nuk bejme dot pjese. Pasi "super njeriu" eshte qenia qe punon per tu bere i tille, qe investon ne jete.
Ne qe ankohemi per racizem me shume se gjithe te tjeret, sa here kemi dhene proven e integrimit per jevgjit, dhe romet ne shqiperi. Sa here dhe sa shoqerira kemi me ta, mos them fare po e zbus ne shume shume shume pak. Po me arabet jemi racist, po me greket , serbet, te zinjte e te kuqet jemi te tille???
Kam frike se Po he shume bile ! Sa vete i kane dhene doren nje zezaku pa menduar se dora e tij eshte e piset?
Si dhe ne ηpozicion qendron shqiperija mbi homoseksualitetin ? (kjo eshte nje tabu qe nuk duhet prekur e di )
Ne ηdrejtim ecen shoqerija per pushtetin e grave, emancipimin e tyre. (Gjithmone qe jemi ne burrat qe emancipojme grate!)
Me thoni miq po sinqerisht (mos e shkruani por pergjigjuni vetes tuaj vertete sinqerisht) Po ndermjet Kosoves dhe Shqiperise mes dy popujve nuk ka racizem ?
A nuk fillojne te gjithe bisedat : NE SHQIPETARET ... ose KRENARIJA SHQIPETARE..... ose Flamuri Shqipetar...................
Perpiqem te gjej nje fund pyetjes sime por kam frike te pranoj qe ne jemi racist dhe kam frike se racizmi ngaterohet gjithnje me ndjenjen kombetare!
Do te doja nje opinjon mbi kete pyetje qe ka kohe qe me rrotullohet ne koke !

Mesazh Re: A Eshte Racizem Ndjenja E Theksuar Kombetare ? 

Jo more djal na sjem racista as pak e mos te mundon koka per ket pun hiq.E sa per bisedat ne SHQIPTARET KRENARIJA SHQIPTARE FLAMURI SHQIPTAR a po te pengojn apo un e kam kuptuar keq.   Po un kisha pas qef me dit se a je SHQIPTAR i paster ti.

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat

une nuk mendoj se ndjenja e theksuar patriotike eshte shprehje e racizmit.Ja shihni ameriken sot; a nuk i meshojne perhere e me shume monedhes se patriotizmit?kush po i akuzon per racizem?

pershendetje.....
nje pyetje ne ved te pergjigjes qe krkon "vizitor"
-A KE QEN NOI HER N'GREQQQIII ???
kur te me japesh pergjigje k'saj yckles time, Cool  Cool  me gjith qef do te te thoja mendimin tim ne qofte se e pranoni.......
Sa per gjermanine e c'eshte bere atje me mire te mos e diskutojme se nuk behet me.......
GJAKU UJE NUK BEHET..........gjith te mirat forumsa...... Cool

ndjenja e theksuar kombetare con shpesh here ne racizem.
sa per pyetjen a jan racista shqiptaret, eshte e vertete qe jane racista (mos te them me shume se greket)
akoma dhe kosovareve nuk jane sjellur mire kur erdhen ne shqiperi dhe sot po plasin (ca veta) po nuk e pane shqiperine e madhe

ne si popull jemi racista ndaj te tjereve por nuk duam qe ata te jene me ne racista  pra jemi popull me kultur te limituar  jo te gjithe  mbeshtesin mendimin tim

Mesazh Re: A eshte racizem ndjenja e theksuar kombetare ? 

Rracismi eshte nje besim dhe mjeri ai qe e ka. Ky besim mund te jete ndaj fese, nacionalitetit dhe me shume rraces; une jam me i mire se ai, pra eshte nje ndjenje superiore.
Nuk eshte se vetem Shqiptaret jane rracista, por ky besim praktikohet ne te gjithe boten. Pastaj ne Shqiptaret jemi te keqinj me njeri-tjetrin dhe shume te mire me te tjeret. Edhe pse jam larguar e vogel nga Shqipria, por me kujtohet shume mire se si trajtoheshin jevgjit ne Shqiperi. E cfare kane me pak ato sesa nje Spanjoll qe tashme nje Shqiptare e fut ne familje??!! Dhe kur shkon ne Shqiperi perseri i shikon jevgjit gjithe urrejtje dhe pa pik meshire, kur ne krah ka nje x-person me ngjyre me te erret se ato. Apo sepse jevgjit e Shqiprise jane pa edukat?! Po por harrojne se ato nuk mund te vazhdojne as dy klase shkolle. Pastaj kemi te bardhet rraciste ndaj te zive, dhe i shikojne ato si skllever. Kemi zezaket rracist ndaj te bardheve sepse kujtojne kohet e veshtira. Kemi besimtaret fetare rraciste ndaj feve te ndryshme, duke perfshire popullsine qe beson tek ajo. Pra ne Shqiptaret nuk eshte se jemi te vetem.
Por kemi dhe shtetet Fqinje qe vdesin per te na e hequr koken. Pse?! Per nje cop toke qe mendojne se u takon atyre? Apo sepse kane pare keq nga nje Shqiptare?! Pastaj si do tu sillnim ne neqofte se ne Shqipri vinin emigrante nga shtetet e tjera?! Mendoni njecik! Si do te ndjeheshim ne nese nje x-person fliste gjuhen e tyre?! Populli Shqiptare po vritet e prehet me njeri tjetrin per nje fjale goje, apo per nje shikim negativ, e jo me do te duroj dike qe flet nje gjuhe tjeter.
Te gjithe e kane te veshtire te pranojne diversitetin njerzor, dhe zoteria e personit duket se sa e limiton urrejtjen ndaj tyre, per te mos e lene ate te kthehet ne rracizem.

claiphif Shkruajti: [Shiko Temėn]
...kosovareve nuk jane sjellur mire kur erdhen ne shqiperi ...

Po ke te drejte, se shume e shume familje Shqiptare kane hapur dyert per Kosovaret. U kane dhene buke ne tryezen e tyre, femite e tyre kane fjetur bashke me te zotit te shpise, sikur ti kishte bere nje nene, i kane ndihmuar per te nxjerrur patenta Shqiptare qe te jene te lire ta bredhin Shqiperine, i kane ndihmuar me aq sa kishin nevoje. Dhe gjeja me kryesore qe i duhet nje personi gjate luftes, eshte ndihma e shpejte, eshte nje shpatull qe te qash mbi te, jane disa fjale te ngrohta: "Mos u merzit se c'do gje do te behet mire. Do te ndihmoj une per c'do gje!" As nuk dyshoj se ne te njejten menyre do tu sillnin dhe Kosovaret nese ne ishim nevojtaret. Wink Dhe mos harro se Shqiperia ishte ne krize, nuk mund te beje nje udhetim te larget brenda saj, sepse nuk e dije se kur te dilnin 'maskat'. Sa familje Shqiptare jane demtuar nga ato?! Mos te harroj dhe Kosovaret?!

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat Vizito websitin e shkruesit Adresa e AIM Yahoo Messenger MSN Messenger Nr. i ICQ

Shume mire bejme qe jemi racista se dhe te tjeret jane racista kundra nesh

Mesazh Re: A eshte racizem ndjenja e theksuar kombetare ? 

Te jesh rracist nuk eshte gje e mire, por kur e ndien qe dikush eshte kundra teje e s'ka gje me te keqe Twisted Evil

jo bre qfar racista jena me pas ndjenja kombtare tthella ai nuk asht racism po me ken patriota

manjetik Shkruajti: [Shiko Temėn]
une nuk mendoj se ndjenja e theksuar patriotike eshte shprehje e racizmit.Ja shihni ameriken sot; a nuk i meshojne perhere e me shume monedhes se patriotizmit?kush po i akuzon per racizem?

Mr Orange Jo hic...o eshte akuzuar Amerika per rracizem, o s'ka pas vend ne bote! Edhe akoma vazhdojne, ja para pak ditesh e qiten nga puna radio/tv host Don Imus. Te bardhet gjithmone do te ndjehen superior, te tilla gjera gjithmone do ndodhin.

Per t'ju pergjigjur temes.....patriotizmi nuk eshte rracizem por eshte krenari nqs thua "Oh Shqiperi sa e mire qe je!". Ama, kur perzihet patriotizmi me gjera rraciste, si pershembull..."Ne jemi Shqiptare dhe jemi me te miret!" Ketu po qe quhet rracizem. Nuk mund te vesh dike poshte dikujt tjeter, ky eshte mentalitet i semure i vjetersuar qe nuk ben shume pune ne ditet e sotme. nqs e ben, do humbesh respektin dhe mbeshtetjen e te tjereve. Le te bertasin Shqiptaret lart e poshte, ne jemi me te miret, ne jemi njisha...po asnjeri s'do ja degjoje. Sic nuk po ja degjon. Se me do e mos, si guxon ti te kerkosh mbeshtetjen e te tjereve nderkohe qe thua se je me i mire se ta! Laughing

king Shkruajti: [Shiko Temėn]
Shume mire bejme qe jemi racista se dhe te tjeret jane racista kundra nesh

Jam me te njejtin mendim.
Perse ne duhet ti bijme kaq shume kalimit rreth racizmit, kur vlon rracizmi kundrejt Shqiptarve, si ne tenxhere te presjonit.  Razz Twisted Evil

Per mendimin tim, kur dikush ka ndjenje te theksuar nacionaliteti...nuk do te thot qe behet rracist.Rracismi fillon aty ku mbaron respekti per njeriun qe ke perballe...Cdo njeri eshte krenar per vendin e tij e per atdheun por kjo nuk do te thot se do nenvlersojm nje njeri, do e "ulim" ose do e ofendojm... OK Pra...le te jemi krenar per atdheun por pa qene rracista por duke patur  respekt per  njerezit qe na rrethojn... Wink

Modifikuar pėr herė tė fundit nga eva nė 02 Mars 2008 19:33, Modifikuar 1 herė gjithsej

PERSHENDETJE O NJEREZ TE MREKULLUESHEM!!!!!!
 TE QENIT PATRIOT ME TE QENIT RRACIST ESHTE NJE GJE KREJT E KUNDERT DHE KAN NJE DISTANCE SHUM TE MADHE MIDIS TYRE. KESHTU QE QARTE DO MUND TI DALLONTE CDO KUSH PA I NGATERRUAR KETO DY GJERA NDERMJET TYRE.
 UN JAM SHQIPTAR DHE KJO HER ME KASHERBYER PER KEQ NGA DISA NJEREZ "SE JETOJ NE GREQI" E HER PER MIRE SE DI HISTORIN E KOMBIT TIM , LUFTRAT QE KAN BERE TE PARET TANE DHE PER KETE GJE JAM KRENAR.
 POR TE QENIT PATRIOT I FLAKET ME ZEMER KUQ E ZI ASNJEHER NUK ME KA SHERBYER PER TE URRYER E PER TE SHFAQUR RRACIZEM KUNDREJT DIKUJT TJETRI QE KA QEN ME KOMBESI TJETER DHE KETE SEPSE DO BEJA DHE UNE TE NJEJTEN GJE QE ME BEJNE DISA GREKE.
  ME E KEQA ESHTE SE NIVELI I KULTURES TE DISA NJEREZVE ESHTE SHUM I ULET DHE KETU E KAM FJALEN PER NJE PJESE TE MIRE TE DISA SHQIPTAREVET ,TE CILET KUR SHKOJNE DIKU NE NJE VENDE TJETER DUAN TE LENE MBRAPA E TE HARROJNE TE QENIT SHQIPETARE DHE KJO SE TE THENIT "ALVANE" NGA GREKET E SOTSHEM ESHTE FYERJE ,KJO PJESE E KETYRE NJEREZVE DUAN NJE FRYME PTRIOTIZMI E TA MARRIN VESH SE ME TE FOLUR GJUHEN E GREKUT KETU NUK BEHESH GREK DHE GREKET NUK KANE ASGJE ME TEPER SE NE VEC "EURO" DHE ASGJE TJETER.

PERSHENDETJE O NJEREZ TE MREKULLUESHEM!!!!!!
 TE QENIT PATRIOT ME TE QENIT RRACIST ESHTE NJE GJE KREJT E KUNDERT DHE KAN NJE DISTANCE SHUM TE MADHE MIDIS TYRE. KESHTU QE QARTE DO MUND TI DALLONTE CDO KUSH PA I NGATERRUAR KETO DY GJERA NDERMJET TYRE.
 UN JAM SHQIPTAR DHE KJO HER ME KASHERBYER PER KEQ NGA DISA NJEREZ "SE JETOJ NE GREQI" E HER PER MIRE SE DI HISTORIN E KOMBIT TIM , LUFTRAT QE KAN BERE TE PARET TANE DHE PER KETE GJE JAM KRENAR.
 POR TE QENIT PATRIOT I FLAKET ME ZEMER KUQ E ZI ASNJEHER NUK ME KA SHERBYER PER TE URRYER E PER TE SHFAQUR RRACIZEM KUNDREJT DIKUJT TJETRI QE KA QEN ME KOMBESI TJETER DHE KETE SEPSE DO BEJA DHE UNE TE NJEJTEN GJE QE ME BEJNE DISA GREKE.
  ME E KEQA ESHTE SE NIVELI I KULTURES TE DISA NJEREZVE ESHTE SHUM I ULET DHE KETU E KAM FJALEN PER NJE PJESE TE MIRE TE DISA SHQIPTAREVET ,TE CILET KUR SHKOJNE DIKU NE NJE VENDE TJETER DUAN TE LENE MBRAPA E TE HARROJNE TE QENIT SHQIPETARE DHE KJO SE TE THENIT "ALVANE" NGA GREKET E SOTSHEM ESHTE FYERJE ,KJO PJESE E KETYRE NJEREZVE DUAN NJE FRYME PTRIOTIZMI E TA MARRIN VESH SE ME TE FOLUR GJUHEN E GREKUT KETU NUK BEHESH GREK DHE GREKET NUK KANE ASGJE ME TEPER SE NE VEC "EURO" DHE ASGJE TJETER. OK

Shfaq mesazhet nga:
Posto temė tė re Pėrgjigju temės  Faqja 1 e 2
Shko tek faqja 1, 2  Tjetėr

Pėrdorues duke shfletuar temėn: 0 anėtarė 0 tė fshehur 0 vizitorė
Anėtarėt e regjistruar Asnjė

Version i Thjeshtuar

Lexo lajmet e fundit nepermjet Goolge Te rejat e fundit ne Kaltersia Shqiptare Lexo lajmet e fundit nepermjet Yahoo!