Portali
Posto temė tė re Pėrgjigju temės Falenderim Faqja 1 e 2
Shko tek faqja 1, 2  Tjetėr
Keni Ndermend Te Ktheheni Ne Shqiperi? 
Autori Mesazh

Pėrgjigju me kuotė Shkarko Mesazhin
Mesazh Keni Ndermend Te Ktheheni Ne Shqiperi? 

Per te gjithe ata qe jetojne, studiojne jashte:
Mendoni se do vije nje dite qe do ktheheni ne atdhe (Shqiperi)?

Nese po ose jo, perse kjo zgjidhje juaja?

Mesazh Re: Keni Ndermend Te Ktheheni Ne Shqiperi? 

Do te kthehem,
sepse guri i rende ne vend te vet dhe se shqiperia do behet atehere kur te gjithe emigrantet ose shumica te kthehen e te punojne ne shqiperi dhe ti investojne kursimet e tyre.
Gjithashtu edhe arsimi do te zhvillohet atehere kur kokat e zgjuara te mos ikin atje ku i paguajne me shume por atje ku kane nevoje per ta, ne shqiperi.

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat Vizito websitin e shkruesit MSN Messenger

Pershendetje...

Ne fillim dua te uroj GrifshA per temen.
Dhe persa i perket asaj, deshira e imja dhe pothuajse e cdo Shqipetari Emigrant (per studime apo c'eshte familjare) eshte qe te kthehet ne vendlindje. Kenaqesia me e madhe eshte kur je mes njerzise tende, mes atyre qe te njohin qekur ke pas lagur breket e deri sa u bere burr apo burrnesh. Razz
Shume emigrant po kthehen, dhe gati te gjithe i kan investuar leket e tyre. Ne menyre negative, por pallatet shtohen perdite. Mesa kam pare une (flas per Durresin) cdo investim qe eshte bere, eshte bere pa gusto dhe vlere. Nuk ka sesi te duhen gjithe ato restorante apo hotele njera mbas tjetres ne plazh... Apo me qindra pallate nje mbas tjetres si ne Durres si ne mes te Tiranes. Kur ke deshiren dhe fuqine per te bere dicka, pse mos te besh dicka per rinine? Ku rrin rinia Shqipetare? Clubeve?? Pse mos te dali dikush te beje nje si Kend Rinie, ku mund te ket kafene, embeltore, bowling/futboll/basketboll/voliboll/tenis/ arena? Gjera zbavitese dhe rinore. Kur do dali nje kokerr qe te beje nje investim ku te ndimohet dhe rinia Shqipetare? Se kshu sic eshte, Shqiperia kurre ska per tu bere, pasi ke femije qe fillojne drogen qe 13, qe sua varin mesimeve, dhe po ua varen e dine qe te dhenat familjare mund ti coj ato deri ne gjimnaz ...dhe jo me tej. Ka cuna sa te duash qe e fillojne punen qe pa u dal pushi...cfare do mendojne ato per te ardhmen? Vecse kur do dali ajo dite qe te dal jasht shtetit te bej dy lek per veten dhe per familjen, te terheq famijen aty ku jam vendosur vet...dhe mos ja pafsha bojen Shqiperise. Shqipetari eshte gjithe vuajtje dhe eshte me e keqe kur vuan qe ne femiri/adoleshence, se atehere behet zemra gure, dhe smendon me per qenie tjeter toksore, vecse per veten dhe me te afermit e tu.
Ato kokrra qe shkojne jasht shtetit per studim, do te shikojne hesapin e vet mbasi te ken mbaruar degen. Nuk ka sesi te vie dikush me diplome italiane/amerikane apo ku ta di une, dhe te punoje ne profesion te vet per ca??? $600-700 apo euro ne muaj. Kur ato dhe trefishin e mer ne vendin ku ka mar diplomen.
Ne fund te fundit cdo njeri shikon veten e vet, familjen e vet, dhe kur su bie mendja per Shqiperine qindrave te tjere, nuk ka se si te dali nje cub e te mundohet per te. Duke shkaterruar dhe shancet e jetes se vet.

Kaq kisha...ishalla shnet e jet per te gjith. Smile

Shqiperia  vendi me i bukur ne ballkane
 SHQIPERIA  PSE MOS TE KETHEHIMI???

Ah sa me ka mar malli per ILIRIDA
KAM QEN CDO KUND POR SI SHQIPERIA SKA ASKUNDI  NE GJITH BOTEN
DIJET SE NJI DIT DO TE KETHEHEM  ME QAJN SYT  KUR MENDOJ PER LAGJIN ATY KU U RITA ATY KU FEMIRIN E KALOVA  NE ZEMER E KAM DHE SDO TA HEQ DOT DORE DERI SA TE JEM GJALL PER AT DO MENDOJ:

VLLA E MOTRA  TA BOJM SHQIPERIN  MA TE BUKUR
TI NDIMOJM ME GJITH ZEMER,AJO ESHT E JONA ASNJI SDO TA BOJ TE BUKUR E TE MIR PERVEQ NEVE QE NA KA RA ATY KOKA ...
VEQ ATEHER DO TE JET AJO ENDE MA E MIRA

JU PERSHENDES

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat Vizito websitin e shkruesit MSN Messenger

une personalisht bera 10 vjet mergim si gjith tjeret per arsye fitimi shkollen nuk arrita ta vazhdoj ne vend te huaj per shume arsye kshu qe perfundimi me ngelet vitin e ardhshem nje jete te re ne atdhe deshira me mundesin jane cik si larg po un i krijova te dyja i kam te gjitha kushtet ketu ku jam sme mungon asgje po s'kam shoqerine familjen, me mungojne edhe guret e lagjes...... ah ku ka si shqiperia, nje jete eshte cuna e goca ktheni koken dhe i here me seriozitet nga atmemedheu se ka ardh momenti perfundimtar ti japim doren shqiperise qe te gjejme dhe ne ate qetesi shpirterore nje here e pergjithmon qe po na stermundon prej vitesh
Mire U Takofshim Ne Shqiperine Moderne!

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat

Shqiperine Moderne ?!?! E the shume mire ... Shqiperine moderne (ndoshta edhe si shume moderne)  , dhe jo Shqiperine e NDRYSHUAR/zhvilluar  .. Kam gati 5 vjet qe jam larguar nga shqiperia , dhe nuk kam pare asnje lloj ndryshimi ne Shqiperine tone te dashur ... Nje shtet e ben qeveria , por Shqiperia nuk ka qeveri ..Ngela e traumatizuar  kur qesh ne vere ne shqiperi dhe pashe  deputetet se si ziheshin ne sallen e parlamentit.. Dhe ne pretendojme qe keto deputete  ta ndryshojne/zhvillojne shqiperine ?!?!? NAAAAAAAAA .... Per te mos folur  per Inflacionin  Mad  ..Trishtim i madh te shikoje njerezit   qe te ardhurat e tyre nuk mjaftonin per te mbaruar fundin e muajit (dhe ketu flas per ato persona qe kane nje vend pune, qe PAGUHEN) , per te mos menduar per  ato  qe nuk kane nje vend pune  Rolling Eyes  ... Nejse ... Ka shume e shume gjera qe nuk me pelqejne  ne Shqiperine tone te dashur , dhe ma  presin deshiren per tu kthyer ne token MEME ...

Per t'ju pergjigjur pyetjes , nuk e di nese nje dite do tte kthehem ne shqiperi ... Tani per tani mendoj se JO ... Por varet gjithēka nga "RRJEDHA" qe mer jeta ...

s' dua t'i shoh bojen

"jemi te gjithe ne dore te Zotit... Shpresojme te mos duartrokasi"

mos u merzisni se ju duhet dhe nje pjese goxha e mire e jetes ne mergim qe ti kuptoni rendesine shqiperise jeten para e kemi..... sa per deputet mir e ke ti po ce do se eshte edhe faji yne qe e lame shqiperine ne duar te atyre, se ne vitet 90'' dhe 97'' kur ishte momenti per te ndryshuar shqiperine ishim ne populli bashke me deputetet qe shkaterruam gjithcka, pjese e popullit jane dhe ata/o deputete apo jo? kshu qe cdo njeri duhet te marri pergjegjesine e tij nuk po shof ndonje reagim te madh per ceshtjen e parlamentit kohet e fundit nga ana studenteve qe jetojne jashte atdheut kshu qe duhet te ndalemi e te shohim gabimet tona pastaj te korrigjjme te tjeret sic e theksova me siper..

Mire U Takofshim Ne Shqiperine Moderne!

Shqiperine e dua sepse eshte atdheu im ,per pushime po per te jetuar kurre....

patjeter per pushime

patjeter .besoj se ne fund te ktij muaji do kthehem perfundimisht,

A e dini kush do te kthehet ne shqiperi ose ne trojet tona.

VETEM ATA QE S'KAN LEJE QENDRIMI NE ATO VENDE KU JANE

Cowboy  Cowboy

Offline Shiko profilin e anėtarit Shiko galėrinė personale tė anėtarit Dėrgo mesazh privat

Shume e vertete kjo qe the Octopus. Eshte e veshtire qe te kthehet njeri me ne Shqiperi.

Une ne Shqiperi jam dhe dua te iki sa me pare.
Ju qe jeni jasht shtetit, beni mire t'i beni yzmet vendit atje, dhe mos fluturoni kot. Smile

Une e kam vendos te kthehem ne Shqiperi dhe nuk ma heq njeri nga mendja...Po bej c mos te marr dipllomen nje ore e me pare...e te bej hapin e pare...Po shkuan gjerat mire...kuptohet do rri...Por po nuk e mora fare mundimin te bej kete gje do jem nje jete pasaj..."po sikur te isha kthyer...?".

And at night you will look up at the stars. Where I live everything is so small that I cannot show you where my star is to be found. It is better, like that. My star will just be one of the stars, for you, And so you will love to watch all the stars in the heavens... they will all be your friends..."
Shfaq mesazhet nga:
Shuma e Votimeve:
Vlerėsim Mesatar Vlerėsim Minimal Vlerėsim Maksimal Numri Vlerėsimeve
0.00 0 0 0
Shiko info tė Detajuar
Zgjidh Vlerėsimin: 
Posto temė tė re Pėrgjigju temės Falenderim  Faqja 1 e 2
Shko tek faqja 1, 2  Tjetėr

Pėrdorues duke shfletuar temėn: 0 anėtarė 0 tė fshehur 0 vizitorė
Anėtarėt e regjistruar Asnjė

Version i Thjeshtuar

Lexo lajmet e fundit nepermjet Goolge Te rejat e fundit ne Kaltersia Shqiptare Lexo lajmet e fundit nepermjet Yahoo!