Kristi Vangjeli e ka shprehur irritimin e krijuar nga mediat rreth falsifikimit dhe deformimit tė realitetit, duke pranuar kėrkesėn e trajnerit Otto Bariē pėr tė luajtur me skuadrėn kombėtare. Unė nuk e di se cila ėshtė propaganda e krijuar nga mediat, por ka shumė abuzime pėr tė cilat, unė nuk marr aspak pėrsipėr pranimin e tyre. Fjalėt deformohen dhe afishohen si iu do qejfi njerėzve dhe pseudogazetarėve. Pėr tė treguar edhe njė herė tė vėrtetėn dua tė them se:
a) Unė nuk kam thėnė se kam tė regjistruar biseda me trajnerin Hasan Lika. Kam thėnė qė kam biseduar me trajnerin, por nė asnjė mėnyrė unė nuk do dal nėpėr media dhe tu them njerėzve dhe gazetarėve se ēfarė bisedash kam kryer me trajnerin. Ato janė personale dhe qėndrojnė vetėm midis nesh.
b) Unė asnjėherė nuk kam thėnė, as pėr mediat greke dhe as pėr ato shqiptare se do tė luaj pėr Greqinė. Kam thėnė se kam pasaportė greke, por kjo nuk do tė thotė qė unė do luaj pėr Greqinė.
c) Kam thėnė se nuk do tė luaj pėr Shqipėrinė, sepse kam qenė i indinjuar nga mėnyra se si isha trajtuar.
d) Unė kam shprehur pakėnaqėsitė e mia pėr ish-pėrgjegjėsin e ekipeve kombėtare, Besnik Ēela qė mė ka trajtuar shumė ulėt nė disa situata dhe ai ka qenė pėrfaqėsuesi i FSHF-sė, duke mė kėrkuar qė tė vija nė Shqipėri i dėmtuar, vetėm sepse mė kishte prerė biletė qė shumė mirė ai mund ta rikthente, duke ngulur kėmbė qė unė tė vija.
e) Kam thėnė qė kam qenė tepėr i indinjuar qė nuk isha thirrur pėr ndeshjet e fundit me kombėtaren, pasi isha nė formė shumė tė mirė dhe e meritoja njė vend, thjesht si zėvendėsues. Nuk pretendoja si titullar dhe duke qenė nė formė mendoja se mund tė nevojitesha pėr ekipin, aq mė tepėr kur unė luaja rregullisht me Arisin, qė aktualisht ėshtė skuadėr shumė e fortė.
f) Gjithashtu, kam thėnė se gjithnjė kam qenė dhe jam shqiptar edhe kam luajtur pėr kombėtaren shqiptare dhe ka qenė dhe ėshtė e do tė jetė nder pėr mua fanella kuqezi, sepse tė gjithė e dine qė unė kam luajtur me atė fanellė nė shpinė, por kur ka padrejtėsi atėherė nuk jam i kėnaqur.
g) Asnjėherė nuk kam mohuar vendin tim se nga jam e se ku jam rritur.
Tė gjithė mund ta lexojnė intervistėn kur u shpreha pėr mosobligimet e ardhshme tė miat pėr kombėtaren qė ishin krejtėsisht fjalėt e mia dhe qėndroj pranė tyre. Personalisht, unė nė ndeshjen me Greqinė, kur kam luajtur me skuadrėn e moshave kam qarė dhe mė ėshtė ngritur mishi kokrra-kokrra kur kėndohej himni kombėtar, por ata qė deformojnė fjalėt, si duket nuk e kanė idenė se ēfarė ndjenje pėrshkon. Unė kam marrė njė ftesė nga trajneri Otto Bariē pėr tė qenė i pranishėm pėr ndeshjet e kombėtares sonė me Anglinė dhe Luksemburgun. Pėr hir tė respektit qė kam pėr fanellėn kuq e zi, pėr hir tė konsideratės qė kam pėr trajnerin Otto Bariē si dhe pėr tiu treguar tė gjithė atyre qė mendojnė se unė nuk luaj pėr Shqipėrinė dhe se dua tė luaj me Greqinė dhe ti hedh poshtė gjithė ato deklarata tė rreme tė tyre kam vendosur qė ti pėrgjigjem pozitivisht ftesės sė trajnerit Otto Baric pėr ndeshjet me Anglinė dhe Luksemburgun dhe do tė jem i pranishėm pranė skuadrės. Gjithkush mund tė mendojė se si ėshtė e mundur qė unė e bėj kėtė qė ėshtė njė kundėrshtim i vendimit tim tė mėparshėm, por dua tiu tregoj tė gjithėve nėpėr media se duhet tė mėsojnė si ta zbardhin tė vėrtetėn ashtu siē ėshtė, jo ashtu siē u pėlqen atyre, - ka pėrfunduar deklarimin e tij Kristi Vangjeli.